Добавете своята рецепта тук и я споделете с всички кулинари. Вижте рецептите на другите потребители и... пригответе нещо различно.
Търсене на рецепта
Начало Съдове за готвене

Съдове за готвене

Тиган от неръждаема стомана

Тиган от неръждаема стомана

На пазара се предлагат различни видове неръждаеми тигани. Един от предлаганите видове е тиганът изработен от висококачествената неръждаема стомана 18/10. Тройното му дъно осигурява равномерен допир към нагревателните плочи, равномерно разпределение на топлината, акумулиране и постепенно отдаване на топлината, а от там и икономия на енергия. Подходящ е за електрически, газови и стъкло-керамични плотове, както и за съдомиялна машина.


Тиган с незалепващо покритие

Тиган с незалепващо покритие

На пазара се предлагат тигани с незалепващо покритие, подходящи за различни видове нагревателни плочи (печки, котлони) в зависимост от типа дъно. За разлика от по-старите модели този вид незалепващо покритие не е пречка тигана да бъде поставян в миялна машина. При всички съдове с незалепващо покритие има една важна особеност – преди първото ползване покритието трябва да се „намазни”. Това означава, че трябва предварително да нагреете тигана на ниска температура, да отстраните тигана от котлона и да нанесете с мека салфетка мазнина по покритието. Ако обаче миете тигана в съдомиялна машина, ще трябва следващият път отново да извършите това „намазняване”. Добре е преди да направите покупката на тиган, да се интересувате за всички характеристики, за да направите най-добрия избор.


Керамичен тиган

Керамичен тиган


Керамичните тигани са удобни кухненски съдове за готвене, защото храната не залепва по тях, покритието не се лющи и е лесно да се мият. Керамичният тиган е добър избор за всеки, който иска лесно да си приготвя здравословна и вкусна храна, която запазва своята сочност и аромат.
•    Керамичният тиган е с покритие, което прави повърхността му напълно гладка за разлика от други съдове, които са с пореста повърхност.
•    Храната приготвена в тиган с керамично покритие запазва по-висок процент на сочност, витамини и минерали, в резултат на което има по-изразителен вкус
•    Здравословен начин на готвене с ниско съдържание на мазнини
•    Добър проводник на топлина, която се разпределя равномерно
•    Пести енергия
•    Предпазва храната от залепване по съдовете
•    Лесно почистване. При нормална замърсеност, остатъците от храна могат да се почистят само с гореща вода


Видове тигани


Универсален тиган

Универсален тиган Тиган за палачинки Тиган Уок Тиган Касерола Грил тиганТиган за палачинки

Тиган за палачинкиТиган Уок

Тиган УокТиган Касерола

Тиган КасеролаГрил тиган

Грил тиган